SDP: Suomi-kakku Venäjän syötäväksi

Erkki Tuomiojan haamu leijailee Suomen ulkopolitiikan yllä

Erkki Tuomiojan haamu leijailee presidentinlinnassa ja kuiskailee oikeistolaisen presidentin olalla, miten Suomen tulisi puolustuksensa hoitaa ja kenen kanssa. Saattaapa Tarja ”jalkaväkimiinojen kieltäjä” Halosen haamukin istuskella toisella olkapäällä tarkkailemassa ylipäällikön edesottamuksia. Presidentin linja on muuttunut muutaman vuoden takaisesta, länteen päin suuntautuneesta linjasta. Niinistö oli vielä tuolloin sitä mieltä, että sotaharjoituksia, niiden muotoja ja tahtia voitiin lisätä melkein rajoituksetta.

Linjan muutoksesta käy todisteena presidentin lausuma, jossa hän toteaa ettei Suomi anna aluettaan käytettäväksi “vihamielisiin tarkoituksiin” kolmansia osapuolia kohtaan. Kolmansilla osapuolilla Niinistö viittasi tietenkin Venäjään. SDP:n lanseeraama, “vihamieliset tarkoitukset”- termiä, jota myös ylipäällikkömme käyttää, ei mainita Suomen ja  Venäjän välisessä vuonna 1992 solmitussa sopimuksessa. Sopimuksessa puhutaan suoraan aseellisesta hyökkäyksestä. Sopimuksen neljännessä artiklassa on sovittu näin: ”Sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan.” Omaa maataan saa puolustaa kukin valtio parhaaksi katsomallaan tavalla. Suomi ei ole lähdössä hyökkäyssotaan Venäjää vastaan. Tämä on jälleen osoitus SDP:n tarkoituksellisesta asioiden hämärtämisestä, vääristelystä ja valtion asioiden hoitamisen haittaamisesta. Suomi on kuitenkin itsenäinen valtio ja saa näin ollen päättää, kenen kanssa ja miten aluettaan puolustaa. Suomi osa läntistä perhettä ja nyt ylin valtion ylin toimija on heittäytynyt demarien ja viher-vasemmiston kelkkaan epäröimällä tätä suuntausta.

SDP ja Kansanvalta 100v.

SDP:n linjana näyttää olevan heikentää Suomen sotilaallista voimaa ja eristää se läntisistä puolustusyhteistyöstä  niin, että Suomi on helppo valloitettava. Heikko sotilaallinen valmistautuminen omaehtoisine aseistariisuntoineen jalkaväkimiinojen osalta lisää Venäjän intressejä Suomea kohtaan. SDP:n linjauksilla Suomesta on tulossa kakku, josta sen on helppo leikata mieleisiään paloja omaan suuhunsa. Lappi, kaakkoinen Suomi ja Ahvenanmaa ovat samanlaisia houkuttelevia viipaleita kuin Itä-Ukraina ja Krimi. 
Suomen tulevaisuuden kannalta onneksi Puolustuspoliittista selontekoa kirjoittaessaan hallitus ja presidentti kuitenkin tekivät rajauksen: Eduskunnan kanta ei rajoita Suomen mahdollisuuksia antaa ja ottaa vastaan kansainvälistä apua tai tiivistää puolustusyhteistyötä. Tämä on kauas kantava päätös ja turvaa Suomen puolustuksen kehittämisen, ilman vasemmistopuolueiden torpedointimahdollisuuksia.

Tulevien eduskuntavaalien jälkeisen hallituksen ja eduskunnan täytyy tehdä merkittäviä puolustuspoliittisia päätöksiä niin hävittäjien hankinnan suhteen, kuin liittoutumattomuuden tai liittoutumisen saralla (NATO). Mikäli SDP saa merkittävän määrän ääniä vaalissa ja saa haltuunsa ulkoministerin että puolustusministerin salkut, Suomi on pulassa. Sen jälkeen järjellä ja tosiasioilla ei ole mitään tekemistä päätettävien asioiden suhteen, Tuomiojan aate edellä kutsumme Venäjän kakkuamme syömään.